در سال های اخیر، نوع جدیدی از سیستم های اتصال توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. این اتصال دمپر را با اتصال تیرآهن ترکیب می کند. از ظرفیت اتلاف انرژی عالی میراگر استفاده می کند که نه تنها می تواند اثر میرایی را به دست آورد بلکه تعمیر سریع سیستم سازه را پس از زلزله نیز محقق می کند. به عنوان مثال، تومکازو و ماسامیچی (2004) یک اتصال لنگر تیرآهن به ستون جوش داده شده با دمپر را پیشنهاد کردند و کوتاکا و همکاران. (2005) نوع جدیدی از اتصال ممان را با دمپر فلزی π شکل پیشنهاد کرد. لیو (2008) یک شبیهسازی عددی و مطالعه تطبیقی تجربی بر روی اتصالات تیر-ستون قاب بتنی پیش تنیده با میراگرهای سربی جدید انجام داد. مندر و همکاران (2009) یک اتصال لحظه ای جدید با میراگر اکستروژن سرب پیش تنیده را پیشنهاد کرد. Wu Z. P و همکاران. (2020) یک سیستم ساختار قاب PC با دمپر سرب-ویسکوالاستیک بخش (SLVD) پیشنهاد کرد، که در آن SLVD نه تنها از اتصال مرطوب محافظت می کند بلکه انرژی ورودی را در زلزله جذب می کند. چن. و همکاران (2021d) با نصب دستگاههای حد میرایی در اتصال همپوشانی شیروانیها و پرلینهای چوبی، ساختار چوبی آجری را با سقف پرلین تقویت کرد. لی و همکاران (2021) یک اتصال تیر-ستون جدید با استفاده از یک دمپر فلزی پیشنهاد کرد که به راحتی مونتاژ و جداسازی می شد و آسیب پلاستیکی اتصالات تیر-ستون در دمپر فلزی متمرکز بود. لازم به ذکر است که دمپرهای ویسکوالاستیک وابستگی قابل توجهی به دما از خود نشان می دهند و عملکرد اتلاف انرژی دمپرها با افزایش دما به شدت کاهش می یابد. قیمت تیرآهن در این موضوع بسیار مهم است.
در میان دمپرهای موجود، دمپر فلزی یکی از موثرترین و اقتصادی ترین مکانیسم های اتلاف انرژی است (Oh et al., 2009). به عنوان نوعی میراگر فلزی، BRBها از ظرفیت اتلاف انرژی هیسترتیک فولاد استفاده کامل میکنند و عملکرد لرزهای عالی دارند، که BRBها را گزینههای قوی برای کاربردهای متنوع در مناطق لرزهخیزی میسازد (Guo et al., 2016; Alexander et al. ، 2019؛ محمد و سید، 2020؛ وو سی. ایکس و همکاران، 2020). از آنجایی که نیازی به پرکردن با ملات و بتن نیست، BRB های تمام فولادی سبک وزن محسوب می شوند و ساخت، حمل و نقل، نصب، بازرسی، جداسازی و جایگزینی آسان تر و سریعتر هستند (حمید و شاهرخ، 1396). سویتا و همکاران (2003)؛ چو و همکاران (2004)؛ بیاکونو و همکاران (2004)؛ تراشیما و همکاران (2007) نوعی از اتصالات تیر پیچ شده به ستون را با دمپرهای زانوبند مهاردار کمانش ارائه کردند و یک سری تجزیه و تحلیل و تحقیق در مورد خواص مکانیکی آن انجام دادند. دمپرهایی که آنها انتخاب کردند از صفحات فولادی I-beam به عنوان هسته داخلی اتلاف انرژی استفاده می کنند که ساختار ساده ای دارد، اما سختی خمشی آن جزئی است، بنابراین ساختار بهینه نیست.
برای جلوگیری از شکستگی شکننده و تسلیم پلاستیک اتصالات تیر به ستون فولادی تحت زلزله، نوع جدیدی از سیستم اتصال که از اتصال مکانیکی مجهز به BRB تمام فولادی جدید به عنوان اتصال تیر به ستون استفاده میکند، در این مطالعه پیشنهاد شده است. . معرفی یک BRB تمام فولادی جدید با هسته داخلی مقطع صلیبی در اتصالات تیر-ستون می تواند عملکرد لرزه ای سازه را بهبود بخشد و به راحتی پس از زلزله تعمیر شود. در این مقاله، شکل ساختاری اتصال و خواص مکانیکی مورد بحث قرار میگیرد و آزمایشهای شبه استاتیکی بر روی نمونههای مشترک دو فرم سازه انجام میشود. هدف اصلی این است که تأیید شود که اتصال جدید دارای ظرفیت اتلاف انرژی است و شالوده ای را برای بهبود و توسعه بعدی سازه می گذارد. در همان زمان، رفتار مکانیکی کل سیستم اتصال نیز از نظر تئوری ارزیابی میشود و یک مدل ریاضی برای ارائه سختی و پیشبینی بار تسلیم ایجاد میشود.
https://www.ted.com/profiles/38770739
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0